Over ons

Workplace Giving & MIND
Workplace Giving staat voor een trend die in de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aan terrein wint. Het houdt in dat het investeren in de mentale en fysieke gezondheid van werknemers wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het totale succes van een onderneming. 

Workplace Giving helpt bedrijven die meer willen investeren in de vitaliteit en het werkgeluk van hun medewerkers. Door een geselecteerd pakket van de beste programma’s uit binnen- en buitenland ondersteunen wij organisaties op thema’s zoals meer bewegen, gezonde voeding en mentale gezondheid.

Voor programma’s gericht op mentale gezondheid werkt Workplace Giving samen met MIND: dé maatschappelijke organisatie op het gebied van psychische gezondheid. MIND streeft ernaar de psychische gezondheid van Nederlanders te bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie strijden zij voor een samenleving die investeert in psychische gezondheid en alles doet om onnodig psychisch leed te voorkomen.

Een van die programma's is Not Myself Today (afkomstig uit Canada) en het deelprogramma ‘Het Goede Gesprek’. Uit dit laatste zijn de Mood Walls ontstaan.

Over Not Myself Today

De Mood Wall is een onderdeel van het jaarprogramma Not Myself Today, een online programma met offline oefeningen gericht op open communiceren, het bouwen aan een veilige werkcultuur en omgaan met emoties.

“Not Myself Today” richt zich op persoonlijke ontwikkeling, doorbreekt stigma’s en zorgt voor een open werkcultuur waar mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Het stimuleert collega’s zich uit te spreken over hun gemoedstoestand en biedt handvatten om het echte gesprek aan te gaan.

Bij iedereen zit het wel eens tegen en door het creëren van een open en veilige werkcultuur, kunnen negatieve stemmingen sneller omslaan in positieve.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op via het contactformulier.

 

  • Verzuim

    Medewerkers verzuimen 8% als gevolg van psychische klachten, overspannenheid en burn-out.

  • Burn-out

    1,2 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. Dit komt neer op 16%.

  • Stress

    37% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

1 van 3